Aquí vos passo una recepta per fer mones:
-300 g de pasta de brioix
-1 ou dur
-1 ou batut per pintar
-sucre llustre
ELABORACIÓ
Us recomano la lectura de la recepta Brioix
Un cop reposat...estireu-lo una mica...
...que quedi pla, amb un gruix d'un dit aproximadament.
Ara, fent una mica de pressió, incrustarem un ou dur enmig.
Heu de deixar que llevi la massa durant un parell o tres hores. Però jo, com ja us he explicat, utilitzo la tècnica de posar el forn en mode estufa per accelerar el procés i en 35-40 minuts ja la tinc pujada.
Ara només l'hem de pintar amb ou batut, i amb cura per no abaixar la massa.
Enforneu la mona 200-220ºC durant uns 10-12 minuts. Però vigileu-la bé perquè el brioix es crema molt ràpid.
Hi ha qui cou el brioix a temperatura ben alta, a 230-240º graus durant la meitat de temps, però ho heu de tenir molt per la mà. Si no ho controleu, se us pot cremar o, si no ha llevat bé, quedar cru de dins.
Hi ha qui cou el brioix a temperatura ben alta, a 230-240º graus durant la meitat de temps, però ho heu de tenir molt per la mà. Si no ho controleu, se us pot cremar o, si no ha llevat bé, quedar cru de dins.
Ja està cuita.
Deixeu-la refredar una estona.
Tireu una mica de sucre llustre per sobre amb l'ajut d'un petit sedàs.
Quatre plomes....i apa, ja tenim una Mona Tradicional.
Bon Profit !!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada